Dārzeņi tempurā

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Dārzeņi tempurā
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Burkāni
     2 gabali
  • Zaļie sparģeļi
     1 bunte (-s)
  • Milti
     85 g
  • Gāzēts ūdens
     200 ml
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Eļļa fritēšanai
     2 L

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Miltus sajauc kopā ar sāli un cukuru, tad lēnām maisot pievieno gāzēto ūdeni un maisi līdz viendabīga konsistence – liec ledusskapī uz 10 minūtēm savilkties.

Burkānus griez smalkos stienīšos, bet sparģeļus (blanšētus) uz pusēm gan pa vidu, gan gareniski – tā, lai izmērā tie būtu līdzīgi burkāniem.

Visus dārzeņus nedaudz iepanē miltos.

Eļļu uzsildi dziļākā katlā līdz tā karsta (ap 180 grādu).

Dārzeņus katru pa vienam iemērc tempurā, ļauj liekajai mīklai notecēt un liec cepties karstā eļļā aptuveni uz minūti.

Noceptos dārzeņus uzmanīgi ņem ārā no eļļas un pirms pasniegšanas nosusini uz salvetes.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Dārzeņu iesmiņi ar tofu

12h • Vidēji grūti