Dārzeņu čipsi

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Dārzeņu čipsi

  • Bietes
      cepšanai
  • Pastinaks
      cepšanai
  • Burkāni
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      cepšanai

Mērce

  • Krēmsiers
     250 ml
  • Zilais siers
     100 g
  • Piens
     10 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.

Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību. 

Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).

Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.

Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.

Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu. Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes