Dzelteno lēcu biezzupa

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Dzelteno lēcu biezzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Dzeltenās lēcas
     200 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Dzeltenais tomāts
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     70 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Dārzeņu vai vistas buljons
     700 ml
  • Sviests
     60 g
  • Cukurs
     0.5 tējk.
  • Timiāns
      8 zariņi

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Smalki sagriez burkānu, seleriju, sīpolu un ķiploku.
Liec katlā ar sviestu un pasautē.
Pievieno sakapātu tomātu un cukuru.
Pielej buljonu.
Līdzko tas sāk vārīties, pievieno lēcas un timiānu.
Vāri 25 minūtes un pēc tam vēl 10 minūtes ļauj garšām savilkties.
Pasniedz ar kraukšķīgu maizi vai grauzdiņiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes