Filo pīrāgs

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Filo pīrāgs
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Filo mīkla
      8 plāksnes
  • Sviests (izkausēts)
     90 g

Pildījums

  • Olas
     3 gab.
  • Baziliks (sakapāts)
     1 sauja (-s)
  • Rozmarīns (sakapāts)
     1 tējk.
  • Līcīšu nogatavināts Bio siers
     100 g
  • Konservētas pupiņas (bez šķidruma)
     240 g
  • Spināti
     65 g
  • Svaigi rīvēts muskatrieksts
     0.3 tējk.

Virskārta

  • Līcīšu nogatavināts Bio siers (3 šķēlēs)
     80 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Ņem vienu filo plāksni, apsmērē ar sviestu, liec virsū nākamo. Arī to sasmērē, un tā sakārto visas.
Bļodā sajauc visas pildījuma sastāvdaļas, liec pa vidu mīklai un cel malas uz augšu, tās sačokurojot.
Pa vidu ieliec sieru un malas apsmērē ar sviestu. Ja sviests vēl paliek pāri, es uzleju to virsū pildījumam.
Uzber piparus un liec cepties vienu nodalījumu zem vidējā uz 30 minūtēm.
Pirms pasniegšanas ļauj atdzist.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sīpolu tarte

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti