Fish and chips

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Fish and chips
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Fish and chips

  • Mencas fileja
     200 g
  • Milti
     230 g
  • Dzīvais raugs
     15 g
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Cukurs
     1 Tējkarotes
  • Gaišais alus
     350 ml
  • Kartupeļi
     2 gabali
  • Eļļa fritēšanai
     2 L

Tartar mērce

  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Marinēti gurķīši
     50 g
  • Kaperi
     50 g
  • Citrona sula
     0.25 gabali
  • Dilles
     0.5 bunte (-s)
  • Franču sinepes
     0.5 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklai sajauc kopā miltus ar cukuru, sāli, raugu un pievieno alu, tad visu kārtīgi izmaisi līdz viendabīgai konsistencei.

Alus mīklu atstāj istabas temperatūrā savilkties uz 15 minūtēm.

Kartupeļus griez smalkos salmiņos, tad tos kārtīgi nosusini, lai netrāpās ūdens. Tartar mērcei smalki sagriez gurķīšus un uzkapā smalki kaperus.

Grieķu jogurtam pievieno gurķīšus, kaperus, citrona sulu un franču sinepes.

Dilles smalki uzkapā un pievieno pie jogurta.

Visas sastāvdaļas mērcei kārtīgi izmaisi un pievieno sāli pēc vajadzības – liec ledusskapī uz 10 minūtēm savilkties.

Uzsildi katlā eļļu līdz karsta (180 grādi).

Zivs fileju ņem aiz viena gala un uzmanīgi iemērc alus mīklā, tā lai mīkla noklāj visu fileju.

Fileju notecini no liekās mīklas un liec karstā eļļā cepties.

Cep no abām pusēm, katru pusi cep aptuveni 2 līdz 3 minūtes jeb līdz mīkla ir zeltaina.

Kartupeļus uzmanīgi liec eļļā uz pusminūti līdz minūtei – līdz kartupeļi izcepušies zeltaini.

Zivi ar kartupeļiem pasniedz karstus.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti