Fokača un tomātu salāti

  • Gatavošana 2h 10min
  • Vidēji grūti
Fokača un tomātu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Fokača

  • Svaigs raugs
     200 g
  • Remdens ūdens
     185 ml
  • Kviešu milti
     290 g
  • Instant polenta
     30 g
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Olīveļļa
     60 ml
  • Rupjā sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Mazie tomātiņi
      10 gab.
  • Rozmarīna lapiņas
      pēc garšas

Salāti

  • Juanita tomāti
     200 g
  • Essentia tomāti
     200 g
  • Peppermato Murice tomāti
     200 g
  • Olīvas I Love Eco
      15 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 Ēdamkarote
  • Burratas siers
     1 gab.
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodā ielej pusi ūdens, pieliec raugu un iemaisi. Lielā bļodā liec miltus, polentu, sāli un cukuru. Samaisi. Pielej rauga ūdeni, eļļu un mīci mīklu. Ja liekas, ka mīkla par sausu, tad lej pamazām vēl ūdeni (pa 10 ml vienā reizē).

Mīci mīklu kādas 4 minūtes, izveido bumbu. Atstāj bļodā, pārkaisi ar miltiem un pārklāj ar dvieli. Ļauj rūgt 1 stundu siltā vietā.

Pēc vienas stundas sagatavo garenu kēksa formu, iesmērējot ar eļļu. Paņem mīklu, izveido pannas garuma klaipu, liec pannā, uzliec tomātus  (pārgrieztus), rozmarīnu, uzber sāli un liec uzrūgt 30 minūtes.

Sakarsē krāsni 220 grādus karstu, liec pannu krāsnī un cep vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā apmēram 20-25 minūtes, līdz fokača ir viegli brūngana.

Kamēr cepas, samaisi tomātus (pārgrieztus uz pusēm) ar olīvām (kauliņi izņemti, sagrieztas palielos gabalos), sāli, pipariem un eļļu. Siltu fokaču pasniedz ar salātiem, kuriem uzlikts burratas siers.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes