Franču sīpolu zupa

  • Gatavošana 2h
  • Grūti
Franču sīpolu zupa
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Sīpoli
     750 g
  • Konjaks
     100 ml
  • Sviests
     100 g
  • Baltvīns
     200 ml
  • Liellopa buljons
     2 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
     2 Ēdamkarote
  • Baltmaize
     9 šķēlīte (-s)
  • Milti
     1 Ēdamkarote
  • Sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes siers
      pēc garšas
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardums, kas jānorgaršo katram!

Sīpolus sagriež plānos gredzenos.

Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20-30 min.

Pa to laiku uzkarsē buljonu un pielej vīnu.

Kad sīpoli ir mīksti, pieber cukuru un sautē vēl 10 min.

Pieliek miltus un karsē 5 min.

Pieliek sīpolus un vāra 15-20 minūtes.

Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Sagrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvēto sieru.

Kad zupa ir gatava, to salej 6 ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu(s) ar bagātīgi uzbērtu sieru.

Traukus liek cepeškrāsnī augšējā plauktā un cep, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon appetit!

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tomātu frikadeļu zupa

45min • Viegli