Franču sīpolu zupa

  • Gatavošana 2h
  • Grūti
Franču sīpolu zupa
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Sīpoli
     750 g
  • Konjaks
     100 ml
  • Sviests
     100 g
  • Baltvīns
     200 ml
  • Liellopa buljons
     2 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Baltmaize
     9 šķēlīte (-s)
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Sarīvēts Ementāles, Grijēras vai Holandes siers
      pēc garšas
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardums, kas jānorgaršo katram!

Sīpolus sagriež plānos gredzenos.

Pannā izkausē sviestu, pieber sāli un piparus, uzliek vāku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 20-30 min.

Pa to laiku uzkarsē buljonu un pielej vīnu.

Kad sīpoli ir mīksti, pieber cukuru un sautē vēl 10 min.

Pieliek miltus un karsē 5 min.

Pieliek sīpolus un vāra 15-20 minūtes.

Kamēr zupa vārās, sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Sagrauzdē maizi, apziež ar sviestu un pārkaisa ar sarīvēto sieru.

Kad zupa ir gatava, to salej 6 ugunsizturīgos traukos, uz katra uzliek grauzdiņu(s) ar bagātīgi uzbērtu sieru.

Traukus liek cepeškrāsnī augšējā plauktā un cep, līdz siers ir izkusis, kļuvis skaisti brūns un burbuļo. Bon appetit!

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šašlika pasta

25min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.