Gardie kartupeļu salāti

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Gardie kartupeļu salāti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Jaunie kartupeļi
     500 g
  • Paipalu olas
     20 gab.
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Lieli gurķi
     2 gabali
  • Majonēze
     100 g
  • Skābais krējums
     100 g
  • Mārrutki
     2 tējk.
  • Sinepes
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgi salāti, ko izmēģināt ierastā rasola vietā!

Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un novāri kartupeļus ar visu mizu, līdz tie ir mīksti.

Citā katlā vāri paipalu oliņas 3 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un nolobi čaumalas.

Kad kartupeļi ir gatavi, nokās tos un nedaudz atdzesē.

Kad tie nedaudz atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.

Lielā bļodā liec kartupeļus, sakapātus zaļumus, gurķus (nomizotus, sagrieztus mazos gabaliņos), majonēzi, skābo krējumu, mārrutkus, sinepes, pieber sāli un piparus un visu rūpīgi samaisi.

15 oliņas sagriez 4 daiviņās un maigi iemaisi salātos.

Atlikušās 5 oliņas pārgriez uz pusēm.

Salātus liec traukā, kurā pasniegsi, un dekorē ar uz pusēm pārgrieztajām olām. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli