Garneles ar rīsu nūdelēm čili buljonā

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Garneles ar rīsu nūdelēm čili buljonā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Buljons

  • Burkāns
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.2 gab.
  • Tomātu biezenis
     200 ml
  • Čili
      1 gab.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Ingvers
      4 cm
  • Citronzāle
      1 gab.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Laima sula
      pēc garšas
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Zivju mērce
     1.5 ēdamk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Vistas buljons
     1.2 L

Zupa

  • Garneles
     400 g
  • Tievas rīsu nūdeles
     150 g
  • Svaigs koriandrs
     1 sauja (-s)
  • Laims (pasniegšanai)
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez burkānu un seleriju smalki un apcep eļļā.
Pievieno sagrieztu ķiploku, čili, citronzāli, ingveru.
Pielej tomātu biezeni un buljonu.
Vāri vismaz 20 minūtes, pievieno pārējās sastāvdaļas, nogaršo.
Ja nepieciešams vairāk asuma, pievieno vēl Kajēnas piparus, bet skābumu un saldumu regulē ar cukuru vai laimu.
Nokās buljonu un sakarsē to.
Buljonā liec nūdeles un garneles, pasniedz ar svaigu kinzu un laima šķēlīti.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti