Gravadlax - lasis

  • Gatavošana 24h
  • Vidēji grūti
Gravadlax - lasis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Svaigas bietes (nomizotas)
     2 gabali
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Citronu miziņas
     2 gab.
  • Kadiķu ogas
      2 gab.
  • Sāls
     6 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Džins
     50 ml
  • Laša fileja
     800 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gravadlax - lasis

Blenderī liec visas marinādes sastāvdaļas un sablendē.

Sablendēto masu liec pa virsu lasim un turi aptuveni 12 stundas ledusskapī.

Tad lasi apgriez otrādi ar visu marinādi un noturi vēl aptuveni 12 stundas ledusskapī.
Pirms laša griešanas notīri visu lieko ar virtuves salvetēm.
Sagriez smalkos gabalos, pasniedz ar grauzdētu maizi un iecienītākajām sastāvdaļām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti