Gravadlax - lasis

  • Gatavošana 24h
  • Vidēji grūti
Gravadlax - lasis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Svaigas bietes (nomizotas)
     2 gabali
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.
  • Citronu miziņas
     2 gab.
  • Kadiķu ogas
      2 gab.
  • Sāls
     6 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Džins
     50 ml
  • Laša fileja
     800 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī liec visas marinādes sastāvdaļas un sablendē.

Sablendēto masu liec pa virsu lasim un turi aptuveni 12 stundas ledusskapī.

Tad lasi apgriez otrādi ar visu marinādi un noturi vēl aptuveni 12 stundas ledusskapī.
Pirms laša griešanas notīri visu lieko ar virtuves salvetēm.
Sagriez smalkos gabalos, pasniedz ar grauzdētu maizi un iecienītākajām sastāvdaļām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Suši

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kārtainā jūras velšu torte

3h • Vidēji grūti

Kartupeļu tornado

15min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes