Sastāvdaļas
-
Svaigas bietes (nomizotas)2 gabali
-
Apelsīna miziņa1 gab.
-
Citronu miziņas2 gab.
-
Kadiķu ogas2 gab.
-
Sāls6 ēdamk.
-
Brūnais cukurs2 ēdamk.
-
Džins50 ml
-
Laša fileja800 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gravadlax - lasis
Blenderī liec visas marinādes sastāvdaļas un sablendē.
Sablendēto masu liec pa virsu lasim un turi aptuveni 12 stundas ledusskapī.
Tad lasi apgriez otrādi ar visu marinādi un noturi vēl aptuveni 12 stundas ledusskapī.
Pirms laša griešanas notīri visu lieko ar virtuves salvetēm.
Sagriez smalkos gabalos, pasniedz ar grauzdētu maizi un iecienītākajām sastāvdaļām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.