Grieķu jogurta mērce

  • Gatavošana 2h 10min
  • Viegli
Grieķu jogurta mērce
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Grieķu jogurts 10%
     300 g
  • Svaiga piparmētra
     0.5 bunte (-s)
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Medus
     30 ml
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī ir perfekta mērce saulainām dienām, laiskām vakariņām un jēgpilnām sarunām.

Smalki sakapā ķiploku, pievieno to jogurtam, samaisi, tad pievieno pēc garšas citrona sulu, medu, olīveļļu, smalki sagrieztu piparmētru un svaigi maltus piparus.
Visu atstāj ievilkties.
Iesaku mērci pasniegt ļoti vēsu, “pa taisno no ledusskapja”.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes