Grilēti dārzeņi ar rukolas pesto

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Grilēti dārzeņi ar rukolas pesto
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Dažādu krāsu paprika
     3 gabali
  • Kukurūza vārīta
     400 g
  • Salāti Pak Choi
     300 g
  • Salāti Shanghai
     300 g
  • Japāņu baklažāns
     300 g
  • Šampinjoni
     250 g
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Marināde

  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sezama sēklu eļļa
     1 Ēdamkarote
  • Citrons
     1 gabali
  • Gaišā sojas mērce
     2 Ēdamkarote

Rukolas pesto

  • Rukola
     65 g
  • Ciedru rieksti
     20 g
  • Siers Grana Padano
     30 g
  • Kiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa Extra Virgin
     60 ml
  • Citrona sula
     15 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pesto, sablenderējot visas sastāvdaļas.

Šī būs izcila mērce pie grilētiem dārzeņiem, lapu salātiem, pastām, siera un gaļas ēdieniem, kā arī jūras veltēm.

Dārzeņus gatavo uz sakarsēta grila restēm vai uz grila pannas.

Paprikas sagriez kubiņos, pievieno nedaudz eļļas, sāli, piparus.

Uzdur uz iesmiem un apgrozot cep 6–10 minūtes līdz gatavībai.

Kukurūzas vālītes jau ir vārītas, tāpēc uzlej tām nedaudz eļļas un apcep tikai tik daudz, lai tās sasilst.

Pasniedz, pārkaisot ar sāli un, protams, pievienojot pesto.

Pak čoi un Shanghai salātus pārgriez uz pusēm un ierīvē ar eļļu un sāli.

Cep uz grila restēm ne ilgāk kā 1 minūti.

Pārsvarā cep tikai no vienas puses.

Pasniedz ar pesto vai kā piedevu, piemēram, šašlikam.

Baklažānu sagriez mazākos gabalos. 

Lielākos šampinjonus pārgriez uz pusēm. 

Marinādei sajauc kopā 3 ēd.k. olīveļļas, 1 ēd.k. sezama eļļas, 2 ēd.k. sojas mērces, sulu no 1 citrona, pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc tam apslaki ar marinādi baklažānus un sēnes. 

Uzdur baklažānu gabaliņus un sēnes uz iesmiem un apgrozot cep uz grila 5–8 minūtes.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli