Hačapuri

  • Gatavošana 2h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     500 g
  • Raugs
     5 g
  • Cukurs
     10 g
  • Sāls
     5 g
  • Silts ūdens
     200 ml
  • Sviests
     50 g

Pildījums

  • Rīvēts siers
     500 g
  • Suluguni siers
     500 g
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ieber miltus. Vidū ar rokām izveido iedobi.

 Raugu un cukuru izšķīdina 100 ml silta ūdens.

Izkausē sviestu.

Kopā ar izšķīdināto raugu ielej iedobē. Pieber sāli.

Visu samīca, līdz veidojas gluda mīkla.

Ja mīkla nav pietiekami mitra, iemīca vēl nedaudz ūdens.

Mīklu pārklāj ar dvielīti un novieto siltumā, lai rūgst apmēram 1,5 stundu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.

Sarīvē 500 g sieru un 500 g suluguni sieru.

Sakuļ olas un iemaisa sierā.

Ar rokām rūpīgi samīca.

Pieber sāli pēc garšas. 

Uzrūgušo mīklu sadala uz pusēm un izveltnē apaļus plāceņus.

Liek uz cepamās pannas un aizloka malas.

Katra apļa vidū liek pusi siera maisījuma.

Cep krāsnī 20–25 min.

Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli

Lazanja ar baklažāniem un rikotu

1h 15min • Vidēji grūti