Hačapuri

  • Gatavošana 2h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     500 g
  • Raugs
     5 g
  • Cukurs
     10 g
  • Sāls
     5 g
  • Silts ūdens
     200 ml
  • Sviests
     50 g

Pildījums

  • Rīvēts siers
     500 g
  • Suluguni siers
     500 g
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā ieber miltus. Vidū ar rokām izveido iedobi.

 Raugu un cukuru izšķīdina 100 ml silta ūdens.

Izkausē sviestu.

Kopā ar izšķīdināto raugu ielej iedobē. Pieber sāli.

Visu samīca, līdz veidojas gluda mīkla.

Ja mīkla nav pietiekami mitra, iemīca vēl nedaudz ūdens.

Mīklu pārklāj ar dvielīti un novieto siltumā, lai rūgst apmēram 1,5 stundu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.

Sarīvē 500 g sieru un 500 g suluguni sieru.

Sakuļ olas un iemaisa sierā.

Ar rokām rūpīgi samīca.

Pieber sāli pēc garšas. 

Uzrūgušo mīklu sadala uz pusēm un izveltnē apaļus plāceņus.

Liek uz cepamās pannas un aizloka malas.

Katra apļa vidū liek pusi siera maisījuma.

Cep krāsnī 20–25 min.

Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli