Sastāvdaļas
Piedevas
-
Bulgurs160 g
-
Ūdens320 g
-
Gurķi400 g
-
Ķiršu tomāti300 g
-
Paprika200 g
-
Rukola vai spināti60 g
-
Olas4 gab.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Baklažāni
-
Baklažāni400 g
-
Rozmarīns1 tējk.
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
Mērce
-
Tahīni50 g
-
Auksts ūdens70 ml
-
Malts kumīns0.3 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izraēlas iedvesmots pokijs
Uzvāri ūdeni.
Katlā liec bulguru, lai ūdens to pārklāj, pievieno sāli un uzliec vāku.
Atstāj vismaz uz 1 stundu vai pat ilgāk.
Pannā sakarsē eļļu, pievieno baklažānus (kubiņos sagrieztus), rozmarīnu (smalki sakapātu), timiānu un sāli.
Cep uz vidējas liesmas, kamēr tie zeltaini un mīksti.
Bļodā liec tahīni un pievieno trešo daļu ūdens.
Samaisi.
Tad pievieno vēl ūdeni, samaisi vēlreiz un pielej pēdējo ūdens porciju.
Ja mērci gribas šķidrāku, pievieno vēl ūdeni.
Iemaisi sāli, piparus un kumīnu.
Traukā liec bulguru, sagrieztus dārzeņus, sagrieztas vārītas olas un mērci.