Kartupeļu klimpas ar mazo šampinjonu mērci

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas klimpām

  • Vārīti kartupeļi, saspaidīti
     200 g
  • Olas
     3 gab.
  • Milti
     150 g

Sastāvdaļas mērcei

  • Eļļa cepšanai
     2 ĒK
  • I love eco mazie šampinjoni, sagriezti daiviņās
     250 g
  • Šalotes sīpols, nomizots, smalki sakapāts
     1 gab.
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Timiāna zariņš, tikai lapiņas, sasmalcinātas
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ēdiens ar meža garšu.

Kartupeļiem pievieno olas un miltus un kārtīgi izmīci, līdz masa vairs nelīp pie rokām.

Liec masu uz virtuves dēlīša, ar mīklas rulli izrullē desiņas un sagriez sev tīkamos lielumos, izveidojot kartupeļu klimpas.

Pannā sakarsē eļļu un apcep tajā šampinjonus, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Pievieno sīpolus un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Tad pievieno saldo krējumu, timiānu, sāli un piparus un vāri mērci vēl apmēram 2 minūtes.

Katlā uzvāri 3 l ūdens, liec tajā klimpas un vāri 3 minūtes, līdz tās uzpeld virspusē. Pēc tam nokās. Pasniedz klimpas kopā ar šampinjonu mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.