Kartupeļu krēmzupa ar kūpinātu zivi

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kartupeļu krēmzupa ar kūpinātu zivi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     600 g
  • Purava gaišā daļa
     1 gabali
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Sviests
     70 g
  • Vistas gaļas buljons
     1 L
  • Timiāns
      3 zariņi
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Kajēnas pipari
     0.5 tējk.
  • Saldais krējums
     80 ml
  • Kūpināta zivs (pēc izvēles)
     80 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo kartupeļus un sagriez mazākos gabalos.
Sagriez puravu, ķiploku un sautē sviestā gan puravu ar ķiplokiem, gan kartupeļu daivas.
Pievieno buljonu, timiānu un rozmarīnu, vāri 25 minūtes.
Izņem no šķidruma rozmarīna un timiāna zariņus.
Zupu samal krēmzupā, pievienojot kajēnas piparus un saldo krējumu.
Pasniedz, pievienojot kūpināto zivi.

Saistītās receptes

Kāpostu zupa

45min • Vidēji grūti

Tomātu zupa

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzelteno lēcu biezzupa

35min • Viegli