Kartupeļu tornado

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi (vidēja izmēra)
     2 gab.
  • Sviests (kausēts)
     60 g
  • Parmas siers (rīvēts)
     100 g
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Ķiploku pulveris
     1 ēdamk.
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Sasmalcināti svaigi pētersīļi
      pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec kartupeļus mikroviļņu krāsnī uz 1-2 min. un atstāj tur uz dažām minūtem, lai atdziest un paliek mazliet mīkstāki.
Katram kartupelim uzmanīgi izdur cauri koka iesmiņu. Ar asu nazi griez kartupeli pa spirāli apkārt iesmam, lai izveidotos plāna, vienmērīga spirāle. Uzmanīgi izvelc spirāli, lai starp šķēlītēm veidotos atstarpes.
Ar izkausēto sviestu apsmērē visu kartupeli.
Traukā sajauc Parmas sieru, piparus, ķiploku pulveri, paprikas pulveri un sāli. Samaisi.
Apkaisi kartupeļu virpuļus, lai viss būtu apklāts un uzmanīgi liec uz cepamās pannas, lai abi iesmu gali atdurtos uz pannas malas. Cep 160°C 25-30 min līdz tie ir skaisti brūni.
Pasniedz, apberot ar papildus parmas sieru un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Saistītās receptes

Picas astoņkāji

40min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Parmezāna kartupeļi

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes