Kartupeļu un kukurūzas krēmzupa

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • sīpols, smalki sakapāts
     25 g
  • kartupeļi, sagriezti nelielos gabalos
     560 g
  • “ I love eco” vārīta kukurūza (jau bez serdes)
     300 g
  • paprikas pulveris
     1 TK
  • oregano (kaltēts)
     1 TK
  • karsts buljons (izmanto “ I love eco” buljona kubiņus)
     650 ml
  • saldais krējums
     100 ml
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • tortiļas čipsi
     
  • sarkanais čili
     
  • marinēti halapenjo pipari
     
  • “I love eco” valrieksti, rupji sadrupināti
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tieši laikā vasaras izskaņas un rudens vakaros.

Katlā ielej 10 ml eļļas, pievieno sīpolus, sāli un karsē uz vidējas liesmas, līdz eļļa ir uzkarsēta, tad pagriez mazāku liesmu un sautē 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.

Tikmēr pannā ielej atlikušo eļļu un uz lielas liesmas liec cepties vienu sagriezto kartupeli, līdz tas kļūst zeltains.

Katlā pie sīpoliem pievieno kartupeļus, kukurūzu, paprikas pulveri, oregano, sāli, piparus un ceptos kartupeļu gabaliņus (bez eļļas). Pielej buljonu un vāri 20 minūtes.

Tad sablenderē, lej atpakaļ katlā, pievieno saldo krējumu un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Pagaršo, vai pietiek sāls, un, ja vajag, pievieno vēl.

Lej zupu bļodā, pa vidu liec čipsus, piparus un valriekstus un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.