Kartupeļu un puravu gratēns

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kartupeļu un puravu gratēns
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Puravi
     3 gabali
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Kokosriekstu piens
     500 ml
  • Ķiploks
      0.5 galviņas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļu un puravu gratēns 

Bļodā ielej kokospienu.
Pievieno timiāna lapiņas un šķipsnu sāls.
Ķiplokus nomizo, sagriez plānās šķēlītēs un pievieno kokospienam.
Kartupeļus nomizo un sagriez plānās šķēlēs, izmantojot mandolīnu.
Arī kartupeļu šķēles liec kokospienā.
Puravus sagriez smalkāk, pievieno bļodā un visu uzmanīgi, kārtīgi samaisi.
Ņem cepamo pannu ar augstām malām un nosmērē ar eļļu.
Kārto kartupeļu šķēles, puravus un ķiploku šķēles pamīšus cepamajā traukā.
Beigās visu pārpalikušo kokospienu pārlej dārzeņiem pāri.
Pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Pārbaudi, vai kartupelis ir izcepies mīksts.
Pēc nepieciešamības cep vēl 10–20 minūtes.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes