Kartupeļu un puravu krēmzupa

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kartupeļu un puravu krēmzupa

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     500 g
  • Puravs
     450 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Sviests
     50 g
  • Eļļa
     20 g
  • Vistas gaļas buljons
     1 L
  • Krēmsiers "Baltais"
     140 g

Pasniegšanai

  • Sviests ar trifeļu garšu
     1 ēdamk.
  • Jersikas čipsi
     90 g
  • Citrona miziņa
     
  • Eļļa ar trifeļu garšu
     
  • Citrona timiāns
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visvienkāršākā zupa pasaulē tikai no 4 pamatsastāvdaļām.

Nomizo un sagriež kartupeļus, sīpolus un puravus.
Katlā izkausē sviestu ar eļļu un liek sautēties sīpolu un purava gabaliņus. Pievieno kartupeļus un buljonu.
Kad zupa sāk vārīties, samazina temperatūru un vāra aptuveni 20 minūtes
Sablenderē un pievieno krēmsieru. Nogaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.
Uz pannas izkausē sviestu ar trifeļu garšu un sagrauztē kopā ar sadrupinātiem jersikas čipšiem.
Pasniedzot zupu pārlej ar trifeļu eļļu, pieber čipšu pārslas, citrona mizu un timiānu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes