Sastāvdaļas
-
Lieli kartupeļi5 gab.
-
Sviests50 g
-
Šampinjoni200 g
-
Kaltētas baravikas50 g
-
Olīveļļa50 ml
-
Liels sīpols1 gab.
-
Selerijas kāti2 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Kaltēta raudene10 g
-
Saldais krējums100 ml
-
Rīvēts muskatrieksts3 g
-
Ziemas celmenes6 gab.
-
Jūraszāļu čipsi4 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kartupeļu un sēņu krēmzupa
Baravikas aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest 15 minūtes.
Uz vidējas uguns katlā sakarsē olīveļļu un sutini smalki sagieztus sīpolus, ķiplokus un seleriju kātus, līdz tie caurspīdīgi.
Pievieno raudeni, šampinjonus un vēl pasutini, līdz viss sēņu šķidrums iztvaikojis.
Pievieno izmērcētās baravikas un sviestu.
Maisot uz lēnas uguns, pievieno kartupeļus (nomizotus un sagrieztus mazos kubiņos) un sutini, līdz kartupeļi gandrīz mīksti.