Ķirbju krēma pasta

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Ķirbju krēma pasta
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Makaroni
     400 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sviests Rimi Smart 82%
     50 g
  • Ķirbis
     450 g
  • Buljona kubiņi Rimi ar vistas gaļas garšu
     1 gab.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Cietais siers Rimi
     50 g
  • Pētersīļi
     1 šķipsniņa (-s)
  • Olīveļļa
      Cepšanai
  • Sviests
      Cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīga ķirbju pasta – vienkārša, lēta un gardi aromātiska vakariņu ideja! Maiga ķirbju mērce ar saldo krējumu un sieru apvienojas ar pastu, radot siltu un izsmalcinātu garšu. Perfekti rudens noskaņai!

Ķiploku un sīpolu sakapā, bet ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabalos.

Katliņā uzsilda 0,5 l ūdens un tajā izšķīdina buljona kubiņu.

Atsevišķā katlā uzsilda eļļu un sviestu, nedaudz apcep sīpolu un ķiploku, pēc tam pievieno arī ķirbi.

Kad viss viegli apcepies, pievieno buljonu un uz nelielas uguns vāra, līdz ķirbis ir gatavs.

Pēc tam ķirbi sablendē un pievieno saldo krējumu. Iegūto krēmu liek sildīties uz mazas uguns, pievienojot garšvielas pēc izvēles.

Tikmēr sarīvē sieru. Kad tas izdarīts, lielā ūdens daudzumā liek vārīties pastu un gatavo to pēc norādēm uz iepakojuma.

Kad pasta gatava, nokāš lieko ūdeni un liek mērces katlā, pievienojot daļu sarīvētā siera un pētersīļus, pēc tam visu samaisa.

Pasniedz, pārkaisot ar sieru un svaigiem pētersīļiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju risoto

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ravioli ausis

50min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes