Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Ķirbis
     400 g
  • Burkāni
     4 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sīpoli
     4 gabali
  • Bietes
     4 gabali
  • Timiāns
     1 Tējkarotes
  • Polenta
     150 g
  • Karsts ūdens
     450 ml
  • Vītināta gaļa
     4 šķēlīte (-s)
  • Rīvēts cietais siers
     40 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Divās mazās vai vienā lielā pannā liec cept dārzeņus.

Vienā pannā vai pannas daļā liec ķirbi, uz pusēm pārgrieztus burkānus un ķiplokus, otrā – nomizotus un sagrieztus 4 daļās sīpolus un sagrieztas 4 daļās bietes.

Uzlej eļļu, uzber smalki sakapātu timiānu, sāli, piparus un samaisi.

Vispirms samaisi ķirbja pusi un tikai tad biešu daļu, dari to atsevišķi, lai nesakrāsojas.

Ja sāksi ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī.

Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, un ķirbi sablendē. 

Katlu ar ūdeni liec uz uguns, un, visu laiku maisot, ber iekšā polentu. Iemaisi un, kad polenta ir gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu iemaisi. 

Liec traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un vēl sieru. 

Pasniedz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes