Krāsnī cepta selerijas sakne

  • Gatavošana 2h 30min
  • Viegli
Krāsnī cepta selerijas sakne
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Sāls
     1 tējk.
  • Selerijas sakne
     500 g
  • Sviests
     100 g

Pildījums

  • Rīvēts cietais siers
     40 g
  • Zaļais vai zilais siers
     150 g
  • Valrieksti
     150 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Selerijas sakni kārtīgi noskalo un nosusini sausu.

Ja miza ir pārāk bieza, nomizo to.

Sakni apviļā sviestā un apkaisi ar sāli.

Ietin folijā un liec cepešpannā.

Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cepešpannā lej 2 glāzes silta ūdens un liec cept seleriju 2 stundas.

Samaisi pildījumu.

Kad selerija izcepusies, izņem to no folijas, nogriez saknes cepurīti un pildi tajā siera un riekstu pildījumu.

Liec cepeškrāsnī apbrūnināties vēl 15 minūtes.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti