Krāsnī ceptas jaunās bietes ar rozmarīnu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Krāsnī ceptas jaunās bietes ar rozmarīnu
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Jaunās bietes
     6 gabali
  • Rozmarīns
      3 zariņi
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Citrons
     1 gabali
  • Medus
     1 Ēdamkarote
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Ūdens
     120 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo jaunās bietītes, ja nepieciešams nogriež sakni un kātus.

Ja bietes ir pārāk lielas, sagriež tās uz pusēm vai četrās daļās.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.

Liek cepamajā traukā bietes, rozmarīnu, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, pārslaka ar citrona sulu un medu.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pielej olīveļļu un ūdeni.

Apklāj cepamo trauku ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep aptuveni 25 minūtes. Tad noņem foliju un cep līdz gatavībai.

Ideja!


Pamēģini bietīšu vietā cept kartupeļus, burkānus, patisonus vai pat ķirbi. Atšķirsies vien gatavošanai nepieciešamais laiks.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli