Krāsnī ceptas jaunās bietes ar rozmarīnu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Krāsnī ceptas jaunās bietes ar rozmarīnu
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Jaunās bietes
     6 gabali
  • Rozmarīns
      3 zariņi
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Citrons
     1 gab.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Ūdens
     120 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo jaunās bietītes, ja nepieciešams nogriež sakni un kātus.

Ja bietes ir pārāk lielas, sagriež tās uz pusēm vai četrās daļās.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.

Liek cepamajā traukā bietes, rozmarīnu, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, pārslaka ar citrona sulu un medu.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pielej olīveļļu un ūdeni.

Apklāj cepamo trauku ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep aptuveni 25 minūtes. Tad noņem foliju un cep līdz gatavībai.

Ideja!


Pamēģini bietīšu vietā cept kartupeļus, burkānus, patisonus vai pat ķirbi. Atšķirsies vien gatavošanai nepieciešamais laiks.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes