Kraukšķīgās mencas sendvičs

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgās mencas sendvičs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sendvičs

  • Saldskābā maize
     1 šķēlīte (-s)
  • Sviests
     1 tējk.
  • Mencas fileja
     120 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ola
     1 gab.
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Rīvmaize
     2 sauja (-s)
  • Barbekjū garšvielas
     1 tējk.
  • Eļļa (vārīšanai)
     1 L

Pasniegšanai

  • Sriračas majonēze
     1 ēdamk.
  • Tomāti
     1 gab.
  • Marinēti gurķīši
      3 gab.
  • Salātlapas
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Apsmērē no abām pusēm saldskābās maizes riku un apcep uz pannas, lai kraukšķ.
Sakarsē eļļu, panē mencas fileju: pārkaisi fileju ar sāli, tad liec miltos, panē sakultā olā un rīvmaizē.
Vāri sakarsētā eļļā aptuveni 4–5 minūtes.
Pasniedz kraukšķīgo mencu uz saldskābmaizes ar aso majonēzi, marinētiem gurķiem, tomātiem un salātlapām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes