Krēmīgais risoto

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Buljons
     1,2 L
  • Sēnes (pēc izvēles)
     450 g
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Šalotes sīpoli
     2-3 gab.
  • Arborio rīsi
     275 g
  • Sauss baltvīns
     120 ml
  • Zaļumi
     3 ĒK
  • Sāls
     1/2 TK
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sviests
     55 g
  • Rīvēts parmezāns
     40 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzsilda buljonu.

Uzsilda dziļu pannu vai katlu. Pievieno ēdamk. olīveļļas  un pievieno smalki sagrieztus šalotes sīpolus . Maisa līdz tie paliek mīksti. Pievieno sēnes un sautē uz vidēji lielas uguns, līdz sēnes sāk apcepties.

Pievieno rīsus, samaisa, lai tie tiek apsegti ar eļļu (kādas 2 minūtes).

Pielej klāt vīnu, kārtīgi samaisa, un gaida, kamēr tas pilnībā sasūcas rīsos. Tad pamazām (pa kausiņam) lej klāt buljonu un maisa rīsus (lai nepiedeg).

Pēc tam turpina liet klāt pa kausiņam, pēc katras pievienotās maisa un gaida, līdz viss buljons sasūcies rīsos. Lej klāt nākamo. Kad  viss buljons ir pievienots, ļauj rīsiem sautēties vēl kādas 20 minūtes uz vidējas liesmas.

Tad izslēdz plīti, pievieno sāli un piparus, sviestu, zaļumus un parmezāna sieru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!