Kukurūzas tako ar grilētu cāli

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kukurūzas tako ar grilētu cāli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kukurūzas tako
      6 gab.
  • Cāļa krūtiņa
     1 gabali
  • Avokado
     1 gabali
  • Sarkanā paprika
     2 gabali
  • Paprikas pulveris
     5 g
  • Sarkanie čili pipari
      2 gab.
  • Kumīna sēklas
     7 g
  • Sāls
      pēc garšas

Salsa

  • Olīveļļa
     70 ml
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Laims
     2 gabali
  • Zaļie tomāti
     4 gabali
  • Marinēti halapenjo
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cāļa krūtiņu iemarinē olīveļļā, paprikas pulverī, kumīna sēklās, pievieno sāli un piparus. Ļauj ievilkties 12 stundas ledusskapī, tad grilē vai cep uz pannas.

Pagatavo zaļo salsu, visas sastāvdaļas sablendējot: vispirms ielej 70 ml olīveļļas un ar ķiploku, sablendē, tad pievieno laima sulu, svaigu koriandru, halapenjo, zaļos tomātus un sāli un atkal sablendē.

Sarkano papriku grilē vai cep uz pannas olīveļļā, tad liec caurdurī un ļauj notecēties, noņem mizu. Sīki sagriez avokado, apsāli un apslaki ar laima sulu.

Visas sagatavotās sastāvdaļas kārto kukurūzas tako, un ballīte var sākties!

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli