Kulajda (Čehu sēņu zupa)

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sēnes (pēc izvēles)
     300 g
  • Nelieli jaunie kartupeļi
     5 gab.
  • Dilles
     1 sauja (-s)
  • Sviests
     40 g
  • Olīveļļa
     10 ml
  • Kviešu milti
     2 ēdamk.
  • Buljons (pēc izvēles)
     1.5 L
  • Augļu vai ogu etiķis
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Lauru lapa
     1 gab.
  • Saldais krējums
     200 ml

Pasniegšanai

  • Vārītas olas
     2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tradicionālā čehu zupa Kulajda ar sēnēm, dillēm un olu – bagātīga, krēmīga un aromātiska zupa, kas silda un pārsteidz ar savu unikālo garšu.

Sagriež vai saplucina sēnes. Sakapā dilles.

Ja nepieciešams novāra olas 8 minūtes, nomizo. Kartupeļus sagriež kubiņos.

Katlā liek sviestu ar eļļu un apcep sēnes. Pieber miltus un nedaudz noplaucē. Pieliek lauru lapas.

Pievieno verdošu buljonu, pieliek kartupeļus un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Pievieno etiķi un cukuru, ja nepieciešams vēl sāli. Pieliek dilles.

Izņem lauru lapas. Pielej saldo krējumu un nedaudz pavāra.

Pasniedz ar vārītām olām, dillēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kabaču zupa

40min • Viegli