Kūpināta un svaiga laša tartars

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Kūpināta un svaiga laša tartars
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Tartars

  • Svaiga laša fileja
     300 g
  • Auksti kūpināta laša fileja
     100 g
  • Neliels šalotes sīpols
     1 gab.
  • Mazie kaperi
     2 tējk.
  • Kapātas dilles
     2 tējk.
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 ēdamk.
  • Citrona sula (pēc garšas)
     0.5 gab.

Pasniegšanai

  • Itāļu maize Mani gardumi
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kūpināta un svaiga laša tartars

Abu veidu laša filejas sagriez vienādos, mazos kubiņos vai sakapā vēlamā lieluma gabaliņos.
Smalki sagriez sīpolu un kaperus, pievieno lasim.
Pieber dilles, pievieno sinepes, visu viegli iecilā, papildus pielejot citrona sulu un olīveļļu.
Pieliec sāli, ja nepieciešams.
Sagriez itāļu maizi plānās šķēlēs un apgrilē cepeškrāsnī, līdz tā kraukšķ.
Pasniedz divu garšu laša tartaru uz kraukšķīgās maizītes un, ja vēlies, uzliec virsū nedaudz skāba krējuma.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes