Kūpinātas vistas salāti svētkiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kūpinātas vistas salāti svētkiem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Kūpināta vistas gaļa
     900 g
  • Pekanrieksti
     150 g
  • Sarkanās vīnogas
     150 g
  • Zaļās vīnogas
     150 g
  • Selerijas
      3 kāti
  • Loki
     1 bunte (-s)

Mērce

  • Skābais krējums
     150 ml
  • Majonēze
     150 ml
  • Ābolu etiķis
     4 ēdamk.
  • Medus
     5 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Provansas garšvielas
     1 tējk.
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodiņā, izmantojot slotiņu, samaisi majonēzi, krējumu, etiķi, medu, sāli un piparus.

Sagriez vistas gaļu 1x1 cm kubiņos, pārgriez vīnogas uz pusēm, plāni sagriez seleriju, sakapā lokus un liec visu lielā bļodā.

Sauju loku pataupi garnējumam.

Apgrauzdē sviestā riekstus un rupji sasmalcini.

Pievieno bļodas saturam un samaisi.

Mērcei sajauc visas sastāvdaļas, pievieno mērci salātiem un vēlreiz rūpīgi samaisi.

Ja šķiet par sausu, pievieno vēl nedaudz majonēzes un/vai krējuma.

Liec klāt garšvielas pēc garšas un līdz pasniegšanai noliec vēsumā.

Apkaisi ar lociņiem.

Ja vēlas, vari servēt katram individuāli uz šķīvīša, uzliekot dažas salātu lapas un virsū kārtojot vistas salātus.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes