Lapu kāpostu un parmezāna čipsi

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Lapu kāpostu un parmezāna čipsi

Sastāvdaļas

  • Sagriezti lapu kāposti
     125 g
  • Smalki rīvēts parmezāns
     400 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lapu kāpostu un parmezāna siera garša ir kā radīta viena otrai! Lapu kāpostu izteikto svaigumu lieliski papildina parmezāna siera maigā riekstu garša. Šajā receptē divu lielisko produktu savienība pārvēršas kraukšķīgos čipsos, nevainojamai uzkodai tavā ballītē! Tā ir īsta mīlestība!
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.

Brīvi izkārto kāpostus 12 apļos (apmēram 10 cm diametrā) uz 2 cepešpannām ar cepamo papīru (6 porcijām).

Uz smalkas rīves sarīvē parmezāna sieru. Pārkaisi sieru kāpostiem. Pannas pa vienai liec krāsns vidū uz 15–20 minūtēm vai līdz kāpostu čipsi ieguvuši skaistu nokrāsu. Lai izlaistu mitro gaisu, ik pa laikam atver krāsni.

Ļauj čipsiem atdzist. Paceļ tos no papīra ar lāpstiņu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti