Liellopa cepeša jeb rostbifa salāti

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Liellopa cepeša jeb rostbifa salāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Cepetis

  • Liellopa karbonāde Rimi
     500 g
  • Ķimenes
     2 ēdamk.
  • Malti melnie pipari
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Čili pipari
     1 tējk.
  • Eļļa (apcepšanai)
     50 ml
  • Aukla
      gaļas sasiešanai

Salāti

  • Vārīti kartupeļi
     500 g
  • Rukolas salātu lapas
     50 g
  • Kaperu ogas
     20 g
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Marinēti kornišoni Rimi
      14 gab.
  • Vārītas paipalu olas
     8 gab.

Mērce

  • Majonēze
     100 g
  • Vusteršīras mērce
     1 tējk.
  • Citrons
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Notīri no gaļas liekos taukumus un cīpslas un cieši sasien gaļu ar auklu.
Traukā ber garšvielas un sāli.
Izvārti gaļu, lai garšvielas pielīp no visām pusēm.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sakarsē pannu ar eļļu un apcep gaļu no visām pusēm.
Apcepto gaļu liec krāsnī uz 15–20 minūtēm.
Izņem no krāsns un atdzesē.
Salātiem – sagriez smalkāk un samaisi sastāvdaļas, sajauc mērci un pievieno salātiem.
Salātus pasniedz ar plāni sagrieztām rostbifa jeb liellopa cepeša šķēlītēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes