Liellopa gaļas rullīši ar plūmēm

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Liellopa gaļas rullīši ar plūmēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa karbonāde
     400 g
  • Žāvētas plūmes
     200 g

Mērce

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sīpoli
     1 gab.
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Liellopa buljons
     300 ml
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Žāvētas plūmes
     50 g
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopa karbonādi sagriez pēc iespējas vienāda lieluma gabalos un ar gaļas āmuru izklapē plānos paklājiņos.

Tajos liec pa vidu plūmi un sarullē rullīšos.

 

Paralēli gatavo mērci. Olīveļļā sautē sagriezta sīpola un ķiploka gabaliņus.

Pievieno tomātu pastu.

Pasautē un pievieno buljonu ar plūmēm un Kajēnas pipariem.

Vāri 15 minūtes, tad visu sablendē mērcē.

 

Mērci pārlej liellopa rullīšiem, tos liekot cepeša pannā un pārklājot ar foliju, vai labāk čuguna katlā ar vāku.

Liec cepeškrāsnī un cep 200 grādos 1-1,5 stundu.

 

Pasniegt var gan siltus, gan atdzisušus. 

Ļoti labi garšo ar rukolas mikrosalātiem.

Saistītās receptes

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

3 marinādes gaļai

2h • Viegli

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes