Liellopa gaļas strēmelītes sojas mērcē ar kuskusu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Liellopa gaļas strēmelītes sojas mērcē ar kuskusu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa gaļas lāpstiņa Rimi
     300 g
  • Sarkanais sīpols
     1 gabali
  • Burkāns
     1 gabali
  • Paprika
     1 gabali
  • Loki
     50 g
  • Sojas mērce tumšā
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Olīveļļa
      Cepšanai

Mērcei

  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.
  • Plūmju nektārs
     200 ml
  • Garšviela Santa Maria čili
     0.5 tējk.
  • Citrons
     0.5 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ingvers
      Pēc garšas

Pasniegšanai

  • Kuskuss
     300 g
  • Buljona kubiņš ar dārzeņiem
     1 gab.
  • Ūdens
     400 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ātri un gardi – liellopa gaļas strēmelītes aromātiskā sojas mērcē ar kraukšķīgiem dārzeņiem, pasniegtas uz gaisīga kuskusa. Vienkāršs, sātīgs un izdevīgs vakariņu risinājums!

Sāc ar dārzeņu sagatavošanu – burkānu, papriku un sīpolu sagriez strēmelēs, bet lokus sagriez gabalos tā, lai tie būtu līdzīga garuma kā pārējie dārzeņi.

Uzbriedini kuskusu: uzvāri 400 ml ūdens, pievieno buljona kubiņu un maisi, līdz tas izšķīst.

Kuskusa graudus liec katlā un pārlej ar aptuveni ceturtdaļu buljona, samaisi, uzliec vāku un atstāj uz dažām minūtēm.

Atkārto šo procesu trīs līdz četras reizes, līdz viss buljons izmantots un kuskuss uzbriedis.

Pēc tam liellopa gaļu sagriez plānās šķēlēs.

Pievieno sojas mērci, sāli, vienu ēdamkaroti kukurūzas cietes un apmaisi.

Tad nelielā katliņā liec mērces sastāvdaļas – kukurūzas cieti, plūmju sulu, čili pārslas un nedaudz citrona sulas.

Klāt pierīvē ķiploku un ingvera sakni. To visu liec uz mazas uguns sildīties līdz mērce nedaudz sabiezē.

Uzkarsē pannu, pievieno eļļu un apcep liellopu.

Kad gaļa gatava, to ieliec traukā un uz mirkli noliec malā.

Tajā pašā pannā apcep dārzeņus – sākot ar burkānu, pēc tam pievienojot pārējos.

Kad dārzeņi apcepti, pievieno gaļu, mērci, nedaudz ūdeni un mirkli pasautē.

Visu pasniedz ar uzbriedināto kuskusu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju tako

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ravioli ausis

50min • Viegli