Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
Mandarīnu marmelādei
-
Nomizoti mandarīni1 kg
-
Marmelādes cukurs330 g
-
Svaigs ingvers, nomizots, sagriezts gabaliņos60 g
-
Malts kanēlis5 g
Mīklai
-
Ola1 gab.
-
Svaigais siers150 g
-
Mīksts sviests150 g
-
Jūras sāls0.5 TK
-
Kviešu milti225 g
-
Cepamais pulveris0.5 TK
-
Pūdercukurs40 g
-
Malts kanēlis0.5 TK
Pildījumam
-
Rozīnes160 g
-
Mandeles, sasmalcinātas100 g
-
Malts kanēlis5 g
-
Baltais cukurs50 g
Pārsmērēšanai
-
Ola, sakulta1 gab.
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gards deserts ar īstenām ziemas noskaņām.
Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru, kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.
Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.
Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.
Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.