Mandarīnu un ingvera maizītes

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

mandarīnu marmelādei

  • nomizotu mandarīnu
     1 kg
  • marmelādes cukura
     330 g
  • svaiga ingvera, nomizots, sagriezts gabaliņos
     60 g
  • malta kanēļa
     5 g

mīklai

  • ola
     1 gab.
  • svaigā siera
     150 g
  • mīksta sviesta
     150 g
  • jūras sāls
     0.5 TK
  • kviešu miltu
     225 g
  • cepamā pulvera
     0.5 TK
  • pūdercukura
     40 g
  • malta kanēļa
     0.5 TK

pildījumam

  • rozīņu
     160 g
  • mandeļu, sasmalcinātas
     100 g
  • malta kanēļa
     5 g
  • baltā cukura
     50 g

pārsmērēšanai

  • ola, sakulta
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gards deserts ar īstenām ziemas noskaņām.

Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru, kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.

Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.

Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.

Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Panna Cotta

1h 30min • Viegli

Šokolādes braunijs

40min • Viegli

Siera kūka

2h 20min • Viegli

Gardēžu svētku kūka

1h 30min • Vidēji grūti

Vēja kūkas

50min • Vidēji grūti

Mango krēma deserts

40min • Vidēji grūti
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.