Mandarīnu un ingvera maizītes

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Mandarīnu marmelādei

  • Nomizoti mandarīni
     1 kg
  • Marmelādes cukurs
     330 g
  • Svaigs ingvers, nomizots, sagriezts gabaliņos
     60 g
  • Malts kanēlis
     5 g

Mīklai

  • Ola
     1 gab.
  • Svaigais siers
     150 g
  • Mīksts sviests
     150 g
  • Jūras sāls
     0.5 TK
  • Kviešu milti
     225 g
  • Cepamais pulveris
     0.5 TK
  • Pūdercukurs
     40 g
  • Malts kanēlis
     0.5 TK

Pildījumam

  • Rozīnes
     160 g
  • Mandeles, sasmalcinātas
     100 g
  • Malts kanēlis
     5 g
  • Baltais cukurs
     50 g

Pārsmērēšanai

  • Ola, sakulta
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gards deserts ar īstenām ziemas noskaņām.

Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru, kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.

Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.

Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.

Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!