Mandarīnu un ingvera maizītes

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

mandarīnu marmelādei

  • nomizotu mandarīnu
     1 kg
  • marmelādes cukura
     330 g
  • svaiga ingvera, nomizots, sagriezts gabaliņos
     60 g
  • malta kanēļa
     5 g

mīklai

  • ola
     1 gab.
  • svaigā siera
     150 g
  • mīksta sviesta
     150 g
  • jūras sāls
     0.5 TK
  • kviešu miltu
     225 g
  • cepamā pulvera
     0.5 TK
  • pūdercukura
     40 g
  • malta kanēļa
     0.5 TK

pildījumam

  • rozīņu
     160 g
  • mandeļu, sasmalcinātas
     100 g
  • malta kanēļa
     5 g
  • baltā cukura
     50 g

pārsmērēšanai

  • ola, sakulta
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gards deserts ar īstenām ziemas noskaņām.

Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru, kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.

Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.

Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.

Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Ābolu pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti

Eksotiskā pavlova

1h 45min • Vidēji grūti

Ābolu karameļu kūka

2h • Vidēji grūti

Piparkūku pikas

40min • Viegli

Vieglā pankūku kūka

1h 20min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.