Marinētas mīdijas un gailenes

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Marinētas mīdijas un gailenes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Marinētas mīdijas
     100 g
  • Gailenes
     200 g
  • Svaiga lauru lapa
      1 gab.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Marinēti kaperu ziedi
     50 g
  • Sviests
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melno piparu graudi
      5 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mērču pannā dzidrini sviestu, pievieno laurlapu un piparu graudus.
Notīri un saplūkā gailenes, apcep 4 minūtes, līdz tās zeltainas.
Mīdijas nokās un caurdurī noskalo, ļauj, lai notekas.
Gailenēm pievieno kaperu ziedus un mīdijas, sutini 4 minūtes.
Pievieno saldo krējumu un novāri līdz mērces konsistencei.
Pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem vai svaigiem lapu salātiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli

Šašlika pasta

25min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Jāņu mērces

5min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.