Marinētas mīdijas un gailenes

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Marinētas mīdijas un gailenes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Marinētas mīdijas
     100 g
  • Gailenes
     200 g
  • Svaiga lauru lapa
      1 gab.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Marinēti kaperu ziedi
     50 g
  • Sviests
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melno piparu graudi
      5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Marinētas mīdijas un gailenes

Mērču pannā dzidrini sviestu, pievieno laurlapu un piparu graudus.
Notīri un saplūkā gailenes, apcep 4 minūtes, līdz tās zeltainas.
Mīdijas nokās un caurdurī noskalo, ļauj, lai notekas.
Gailenēm pievieno kaperu ziedus un mīdijas, sutini 4 minūtes.
Pievieno saldo krējumu un novāri līdz mērces konsistencei.
Pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem vai svaigiem lapu salātiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes