Marinētas mīdijas un gailenes

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Marinētas mīdijas un gailenes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Marinētas mīdijas
     100 g
  • Gailenes
     200 g
  • Svaiga lauru lapa
      1 gab.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Marinēti kaperu ziedi
     50 g
  • Sviests
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melno piparu graudi
      5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Marinētas mīdijas un gailenes

Mērču pannā dzidrini sviestu, pievieno laurlapu un piparu graudus.
Notīri un saplūkā gailenes, apcep 4 minūtes, līdz tās zeltainas.
Mīdijas nokās un caurdurī noskalo, ļauj, lai notekas.
Gailenēm pievieno kaperu ziedus un mīdijas, sutini 4 minūtes.
Pievieno saldo krējumu un novāri līdz mērces konsistencei.
Pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem vai svaigiem lapu salātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti