Mazsālīts zandarts uz rupjmaizes

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Mazsālīts zandarts uz rupjmaizes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Zandarta fileja
     300 g
  • Bietes
     1 gabali
  • Citrons
     1 gab.
  • Rupjmaize
      pēc garšas
  • Sviests
      pēc garšas
  • Sarkanais sīpols
     0.5 gab.
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • CUkurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Pipari
      pēc garšas
  • Mārrutki
      servēšanai
  • Dilles
      servēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo bieti un no tās izspied sulu, sulai pievieno nedaudz citrona sulu vai maigu etiķi.

Zandarta fileju liec biešu sulā uz 10 minūtēm savilkties.

Atsevišķi (vēlams piestā) sagatavo marinādi - 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti sāls, puscitrona sulu un nedaudz olīveļļu – kārtīgi samaisa/izspaida.

Zandartu ņem ārā no biešu sulas, nosusini, tad pārlej ar marinādi un liec ledusskapī savilkties uz 10 – 15 minūtēm.

Plāni sagriez sarkano sīpolu, pārber ar sāli, pipariem, nedaudz citrona sulu un olīveļļu – atstāj ievilkties.

Pasniedz uz rupjmaizes šķēles uzsmērējot sviestu, tad liec zandartu, mārrutkus, sīpolus un svaigu dilli.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti