Medainās piparkūkas

  • Gatavošana 2h 10min
  • Viegli
Medainās piparkūkas
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Cukura sīrups
     300 g
  • Medus
     300 g
  • Sviests (izkausēts)
     220 g
  • Gaiši brūnais cukurs (vai baltais)
     350 g
  • Olas (sakultas ar dakšiņu)
     3 gab.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     1 kg
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Garšvielas

  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Krustnagliņas
      10 gab.
  • Kardamons
     0.25 tējk.
  • Ingvera pulveris
     1 tējk.
  • Smaržīgie pipari
      10 gab.
  • Svaigi rīvēts muskatrieksts
     0.25 tējk.
  • Melnie pipari
      5 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec visas garšvielas kafijas dzirnaviņās vai blenderī un samal vienmērīgā pulverī.

Gatavo mīklu. Uzvāri katlā sīrupu ar 150 g cukura un medus, lai sāk burbuļot. Noņem katlu no liesmas un atdzesē remdenu.

Sajauc 900 g miltu ar garšvielām, sāli un cepamo pulveri. Olas saputo ar mikseri ar atlikušo cukuru, lai veidojas gaisīga masa.

Sīrupam pievieno miltus, olas un sviestu, visu mīcot, lai veidojas vienmērīga un spīdīga, bet ne ķepīga mīkla. 

Kādā brīdī būs jāpievieno vēl atlikušie 100 g (un dažreiz pat vairāk) miltu. Ietin un ieliec uz dažām stundām ledusskapī un pēc tam cep. 

Var cept arī pēc vairākām dienām vai pat nedēļām, tikai mīkla 2 stundas pirms tam jāizņem no ledusskapja.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes