Meloņu un vistas salāti

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Salāti

  • Arbūzs (mazs, bez sēklām)
     1 gab.
  • Kantalupes melone (maza)
     1 gab.
  • Laims
     1 gab.
  • Žāvēta vista
     150 g
  • Sarkanais sīpols
     0.25 gab.
  • Gorgonzola siers
     100 g
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Svaigs baziliks
      2-3 zariņi + dekorēšanai

Mērce

  • Ābolu etiķis
     3 ēdamk.
  • Cukurs
     60 g
  • Saldais sīpols
     0.25 gab.
  • Maltas sinepes
     0.5 tējk.
  • Rapšu eļļa
     150 ml
  • Magoņu sēklas
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Meloņu un vistas salāti

Blenderī sajauc etiķi, cukuru, sīpolu un sinepes. Pakāpeniski pievieno eļļu. Iemaisi magoņu sēkliņas un liec ledusskapī, kamēr gatavo salātus.
Arbūzu un meloni pārgriez uz pusēm, iztīri sēkliņas. Ar karoti izgreb bumbiņas, līdz palikušas tikai mizu bļodiņas.

Lielā bļodā liec arbūza un meloņu bumbiņas, sasmalcinātu vistu, smalki sakapātu sīpolu, gorgonzolas sieru, baziliku un riekstus. Pārlej ar izspiestu laima sulu. Visu samaisi.

Mizu bļodiņās kārto salātus. Tos pārlej ar sagatavoto mērci un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

Līdzīgas receptes

Kartupeļu tako

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Lasis ar dārzeņiem cepeškrāsnī

35min • Vidēji grūti