Meloņu un vistas salāti

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Salāti

  • Arbūzs (mazs, bez sēklām)
     1 gab.
  • Kantalupes melone (maza)
     1 gab.
  • Laims
     1 gab.
  • Žāvēta vista
     150 g
  • Sarkanais sīpols
     0.25 gab.
  • Gorgonzola siers
     100 g
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Svaigs baziliks
      2-3 zariņi + dekorēšanai

Mērce

  • Ābolu etiķis
     3 ēdamk.
  • Cukurs
     60 g
  • Saldais sīpols
     0.25 gab.
  • Maltas sinepes
     0.5 tējk.
  • Rapšu eļļa
     150 ml
  • Magoņu sēklas
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī sajauc etiķi, cukuru, sīpolu un sinepes. Pakāpeniski pievieno eļļu. Iemaisi magoņu sēkliņas un liec ledusskapī, kamēr gatavo salātus.
Arbūzu un meloni pārgriez uz pusēm, iztīri sēkliņas. Ar karoti izgreb bumbiņas, līdz palikušas tikai mizu bļodiņas.

Lielā bļodā liec arbūza un meloņu bumbiņas, sasmalcinātu vistu, smalki sakapātu sīpolu, gorgonzolas sieru, baziliku un riekstus. Pārlej ar izspiestu laima sulu. Visu samaisi.

Mizu bļodiņās kārto salātus. Tos pārlej ar sagatavoto mērci un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti