Menca ar sparģeļiem, kartupeļiem, zaļumiem un citronu

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Menca ar sparģeļiem, kartupeļiem, zaļumiem un citronu

Sastāvdaļas

  • kartupeļi
     600 g
  • sarkanais sīpols
     1 gabali
  • čili pipars
     1 gabali
  • redīsi
     125 g
  • buntīte zaļo sparģeļu
     1 bunte (-s)
  • sviests vai margarīns
     100 g
  • sagriezti, blendēti garšaugi, piemēram, pētersīļi, maurloki, raudene, rozmarīns
     1 bunte (-s)
  • citrons
     1 gabali
  • sāls
     
  • melnie pipari
     
  • cepampapīrs
     
  • mencas fileja
     600 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Papildina ar maurlokiem, pētersīļiem, citronu, nedaudz čili un sviestu. Izcili piemērots grilētām zivīm, piemēram, mencai vai lasim. Vasarīgi svaigas vakariņas gan ikdienai, gan ballītei.
Kartupeļus nomizo, noskalo un novāra sālsūdenī. Ļauj tiem apžūt un, ja nepieciešams, sadala mazākos gabalos. Sīpolus nomizo un sagriež daiviņās. Čili piparu pārgriež, izņem sēklas un sagriež. Redīsus sagriež daiviņās.
Sparģeļiem nolauž apakšējo daļu. Sparģeļus sagriež gabaliņos un vāra dažas minūtes sālsūdenī.
Sviestu samaisa ar čili, zaļumiem, rīvētu citrona miziņu un izspiestu citrona sulu. Pievieno sāli un piparus.
Kartupeļus, sīpolus, redīsus un sparģeļus izretina uz dubulti salocīta, samitrināta cepampapīra. Uz dārzeņiem liek mencu un garšaugu sviestu. Aizloka cepampapīru un nostiprina ar knaģiem. Grilē to apmēram 15 minūtes uz Indirekt värme."

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti