Mencas un kartupeļu rilete

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Mencas un kartupeļu rilete
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Mencas fileja
     500 g
  • Piens
     500 ml
  • Jaunie kartupeļi
     200 g
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Kaperi
     1 tējk.
  • Pētersīlis
     1 tējk.
  • Citrona miza
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec mencu, kartupeļus, timiānu, lauru lapu, ķiplokus, garšaugus un pārlej ar pienu.

Ļauj uzvārīties uz lielas liesmu, tad samazini karstumu un sautē, kamēr kartupeļi mīksti.

Nokās pienu, liec biezumus lēzenākā traukā un saspaidi ar dakšu, lai veidojas tāds kā biezenis.

Tad lej klāt eļļu, visu laiku maisot, it kā vēlētos saputot.

Beigās iemaisi smalki sarīvētu citrona mizu, sulu, sakapātus kaperus un sakapātus pētersīļus.

Pasniedz siltu vai atdzesētu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes