Sastāvdaļas
-
Auzu pārslas100 g
-
Griķu pārslas50 g
-
Mandeļu skaidiņas50 g
-
Kļavu sīrups1 ēdamk.
-
Āboli150 g
-
Kanēlis1 tējk.
-
Jogurts4 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsētā pannā apgrauzdē auzu pārslas un mandeļu skaidiņas. Kad tās kļūst zeltaini brūnas, pievieno griķu pārslas un vēl nedaudz apgrauzdē, tad visu atdzesē.
Nomazgā un nomizo ābolus, sagriez daiviņās.
Uzkarsē pannu un liec ābolu daiviņas cepties, pievienojot nedaudz ūdens.
Kad āboli kļūst dzidri, pievieno kļavu sīrupu un kanēli, lai karamelizējas.
Karamelizētos ābolus atdzesē un pasniedz ar musli un jogurtu.