Nicas salāti ar apceptu tunzivi

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Nicas salāti ar apceptu tunzivi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Kartupeļ Gardēžu Rimi
     600 g
  • Pākšu pupiņas Rimi (harikots)
     400 g
  • Redīsi
     200 g
  • Olīvas (dažādas)
     200 g
  • Olas bio
     6 gab.
  • Tunzivs fileja
     300 g
  • Olīveļļa
     10 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Krēmsiers
     150 g
  • Jogurts bez piedevām
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Dižonas pilngraudu sinepes
     1 tējk.

Pesto tipa dresings

  • Svaigs baziliks
     1 bunte (-s)
  • Sīpolloki
      2 gab.
  • Sālītas anšovu filejas eļļā
      2 gab.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Balzamiko etiķis
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     180 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri Gardēžu kartupeļus, liekot tos vārošā ūdenī uz 18-20 minūtēm, atdzesē.
5 minūtes pirms kartupeļu gatavības, pievieno pākšu pupiņas.
Tās atdzesē kopā ar kartupeļiem.
Kartupēlus sagriez.
Novāri olas precīzi 5 minūtes jau vārošā ūdenī.
Atdzesē un nolobi un sagriez.
Noskalo redīsus, sagriez.
Tunzivs fileju ierīvē ar eļļu un apcep 1 minūti no katras puses uz karstas pannas.
Sagriez strēmelēs vai citos vēlamos gabaliņos.
Pagatavo mērces, sajaucot sastāvdaļas.
Pesto tipa dresingu var smalki sakapāt ar nazi vai visas sastāvdaļas sablendēt blenderī.
Salātus kārto uz liela šķīvja vai atsevišķās porcijās, sajaucot visas sastāvdaļas un pieliekot gan mērci, gan dresingu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti