Sastāvdaļas
-
Sviests120 g
-
Rozmarīns1 zariņš,
-
Ķiploki3 daiva (-s)
-
Njoki500 g
-
Jēlas, notīrītas tīģergarneles20 gab.
-
Bio citrona miza0.5 gab.
-
Sarkanie ikri I Love Eco4 tējk.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Njoki ar garnelēm un ikriem
Katliņā liec sviestu un kausē 15–20 minūtes, līdz sviests karamelizējas (pamatne kļūst brūna un sviests smaržo pēc karameles). Nokās.
Lej 4 ēdamkarotes karamelizētā sviesta pannā, pievieno ķiploku (ļoti plānās šķēlēs), rozmarīnu (sakapātas lapiņas) un garneles.