Pašmāju mandeļu piens

  • Gatavošana 6h 10min
  • Viegli
Pašmāju mandeļu piens
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     1 glāze (-s)
  • Ūdens
     2 glāze (-s)
  • Medus
      pēc garšas
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mandeles aplej ar avota vai dzeramo ūdeni, pievieno jūras sāli.

Atstāj traukā uz nakti, bet labāk uz diennakti vai pat divām. Pa šo laiku mandeles būs savilkušās ar ūdeni un kļuvušas nedaudz lipīgas. Noskalo tās tekošā vēsā ūdenī.

Mandeles liek blenderī, pievieno medu pēc garšas un tīru ūdeni 2 – 3 glāzes.

Kārtīgi samaļ, izkāš caur marli, un gatavs.

Ieteikums!
Samalto un izspiesto mandeļu masu var izkaltēt un tā iegūt mandeļu miltus.
Medus vietā vari izmantot arī cukuru, kļavu vai bērzu sīrupu, kā arī citus saldinātājus, stēviju vai agaves sīrupu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Whisky Smash

8min • Viegli