Patisoni ar pēdējām gailenēm

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Patisoni ar pēdējām gailenēm
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Patisons
     1 gabali
  • Gailenes
     70 g
  • Kartupelis
     1 gab.
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Saldais krējums
     50 ml
  • Loki
      2 gab.
  • Sviests
     30 g
  • Melnie pipari
      5 graudiņi

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja patisoni tikko novākti, mazi un kraukšķīgi, tos tikai mazliet apsāli un uzkaisi piparus, bet “padzīvojušus” patisonus pārgiez uz pusēm un liec krāsnī cepties apmēram 20 minūtes 180 grādos.
Sīpolu, ķiploku un ļoti smalkos kubiņos sagrieztu kartupeli sutini sviestā, līdz kartupelis gatavs izšķīst, bet vēl turas kopā.
Atsevišķi apcep sēnes un iecilā kartupeļos, pielej saldo krējumu un novāri līdz mērces konsistencei.
Pievieno piparus, sāli un vasaras lokus, visu liec uz uz 7 minūtēm krāsnī uzsilt.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli