Sparģeļi citrona eļļā

  • Gatavošana 8min
  • Viegli
Sparģeļi citrona eļļā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Sparģeļi
     1 bunte (-s)
  • Sāls
     1 tējk.
  • Extra Virgin olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Medus
     0.5 tējk.
  • Cietais siers Rimi Grana Padano
     20 g
  • Svaigi malti melnie pipari
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pavasara sparģeļi citrona eļļā – viegla, atsvaidzinoša uzkoda ar citrusa noti! 🌿🍋🥗

Pagatavo sparģeļus: nogriez tiem gaišos galus un nomizo ar burkānu mizotāju.

Katlā uzvāri 1,5 litrus ūdens, pievieno sāli un 1 tējkaroti eļļas. Vāri sparģeļus precīzi 3 minūtes.

Pa to laiku sajauc olīveļļu ar medu, šķipsniņu sāls un citrona sulu. Lej šķīvī un pārkaisi ar svaigi maltiem pipariem.

Novārītos sparģeļus izcel no ūdens un ļauj tiem apžūt. Pasniedz ar olīveļļas mērci, pa virsu pārkaisot smalki rīvētu cieto sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķimeņu siera bumbas

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pikantie rieksti

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes