Pavasara svētku salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salāti

  • Jaunie kartupeļi
     800 g
  • Sparģeļi
     500 g
  • Cukurzirnīši
     100 g
  • Lēcas
     175 g
  • Sagriezti pētersīļi
     1 sauja
  • Redīsi, sagriezti plānās šķēlītēs
     5 gab.

Mērce

  • Olīveļļa
     60 g
  • Ābolu etiķis
     2 ĒK
  • Medus
     1 TK
  • Lociņi, smalki sagriezti
     1 sauja
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pirmās astronomiskā pavasara dienas ir vērts nosvinēt ar krāsainajiem dārzeņu salātiem!

Noskalo un notīra kartupeļus, ieliek katlā, noklāj ar ūdeni un pievieno sāli. Ļauj vārīties 10-15 minūtes. Noskalo sparģeļus, nogriež galus. Ievieto katlā (citā) un vāra, līdz tie mīksti.

Smalki sagriež cukurzirnīšus un redīsus.

Novāra un noskalo lēcas (pēc norādījumiem uz iepakojuma).

Gatavo mērci. Ielej eļļu, pievieno sagrieztus lociņus un iemaisa ābolu etiķi un medu. Pievieno sāli un piparus.

Saliek visas sastāvdaļas bļodā, pirms pasniedz, uzlej mērci un visu kārtīgi samaisa.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.