Pavasarīgie Lieldienu kartupeļu salāti

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pavasarīgie Lieldienu kartupeļu salāti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Mazie kartupelīši
     500 g
  • Paipalu olas
     20 gab.
  • Lieli gurķi
     2 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Majonēze
     150 g
  • Skābais krējums
     150 g
  • Sinepes
     2 ēdamk.
  • Mārrutki
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novāri kartupeļus sālsūdenī.

Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.

Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm.

Nolobi. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm.

Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.

Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. 

Pievieno sāli un piparus pēc garšas. 

Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
 

Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.

Saistītās receptes

Meloņu un vistas salāti

20min • Vidēji grūti

Tabulē salāti (Tabbouleh) 

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli